Forklaring om Romanens tilblivelse

Bedstes røde kjole, er det ældste skriveri, jeg har tilbage.

Jeg vil ikke skrive hvad den handler om, det kan du selv finde ud af.

Jeg var knap varm bag øret, da jeg kom meget på besøg hos et ældre, meget forelsket par. - Jeg synes det var underligt, for mig var de virkelig gamle, selvom de kun var i 70 erne. Hun var 71 og han var 79. - Det var fantastiske mennesker, og de havde så meget fantastisk at fortælle.

Hver dag jeg kom hjem, gik jeg op på mit værelse, og skrev i et kladehefte, der snart blev fyldt, med Anna Marie og Hans Martins kærligheds historie.

Det blev til rigtig mange, og da jeg følte at nu var historien færdig, havde jeg syv kladehefter med et rødt bånd om. - Dem lagde jeg i en kasse og gemte et hemmelig sted. Jeg har altid været vild med hemmeligheder. - De nåede selv at høre lidt af mine skriverier, og blev noget berørte. Hans Martin klappede min kind " Hvordan kunne du gengive mit brev, nøjagtigt, som det var?

"Fordi det jeg virkelig vil huske, bliver ikke 100% men 150 % - og fordi jeg altid er gået hjem og skrevet alt op, inden jeg lavede andet!

"Du bliver en stor forfatter en dag, bare vent og se!

Det tror jeg ikke på, men jeg elsker at skrive, det er derfor jeg gør det.

Det er ikke sikkert at alle fach passer, selvom jeg har sat mig meget ind i tingene.

Kassen med hefterne blev gemt et godt sted, og mens jeg levede livet, glemte jeg faktisk alt om de to ældre menneskers kærlighed.Da jeg som voksen blev gift og stiftede familie, tog jeg kassen til mig. - men der blev flyttet meget rundt, så Romanen havde et meget omtumlet liv.

Først for ca 15 år siden, da jeg ryddede op på loftet, fandt jeg kassen. - Desværre var alle hefterne ikke intakte, men jeg stod med Bedstes røde kjole i hånden, og det tog mig godt et år, at skrive den ren og tilføje lidt andre ting. - Jeg blev fuldstændig bjergtaget af at skrive og læse om et par ældre mennesker, jeg havde kendt engang.

Min roman er så autendisk, som den kan blive, uden at "træde på nogen" og jeg ønsker dig rigtig god læsning :)