I samme skuffe

 

Sommerfuglen, Englen & Sprældemanden .

Nej, det er ikke et eventyr af HC Andersen, det er ganske vist.

I ved nok, at Julenat snakker dyrene sammen, men det var der altså også tre (Hus holdnings ting), der gjorde denne nat, ja det larmede så meget i køkken skuffen, at fruen i huset stod op, for at høre hvad der var galt.

Sommerfuglen skubbede til en hvid plastik ting der lå ved siden af ” Hey, hvad er du for en`?

”Hvem skulle du spørge fra?

”Man kan da ikke ligge så tæt, uden at vide hvad den anden hedder, eller hvad den anden laver. Man skal være høflig, den eneste nat  i året, hvor vi kan sludre sammen!

Plastik tingen smilede – ” Okay, jeg er Englen. Herren i huset, købte mig en forårs aften i 1980, så jeg kunne hjælpe med at lukke flasker op.  Se, jeg kan bevæge mine hvide vinger ..

Sommerfuglen nikkede ” Okay, så er du meget ung, jeg er en hjælpe Sommerfugl,  blev købt af fruens mor, helt tilbage i 1974. – Jeg skulle bruges til at åbne dåser med. menneskene er lidt hårdhændede ved mig men endnu er mine vinger så stærke at de ikke er brækkede! Måske fordi jeg har ligget og hvilet mig i rigtig mange år, hvor menneskene har brugt en anden dum dims, som ikke virker nær så godt som mig.

 Jeg kom til min nye familie i 2009, da den ældre dame kom på Plejehjem, og nu er den anden flade dims sat på pension. – Men hvem er det der ligger ved siden af ?

”Mig – (Brummede den blanke tingeste) ” Jeg er Sprældemanden. – Købt i en butik, for 4 år siden, så jeg er den yngste og smukkeste af os tre. Læg mærke til de fine detalierede udskæringer. jeg skinner langt væk, hvad gør I.?  Sommerfugl, du er ved at være lidt rusten, og Engel, du er ved at virke lidt mat. – Dåser kan jeg ikke åbne, men jeg kan snildt klare propperne,og kapsler, men  hvad skal der så blive af dig?

Englen vred sig lidt, men endte med at smile ” Altså Sprællemand, nok er du den yngste og smukkeste nu, men der kommer også en dag, hvor du bliver ledeløs og lidt rusten i betrækket. – Når det skal være, kan jeg snildt vinde over både dig og sommerfuglen. – Plastik holder længere. Og ved I hvad – Det er ikke det yderste der tæller. Det er hvordan man er inden i. – Men lad os nu være venner… J

”Og nu må vi så se, hvordan det går om et år!” – Om de nøjes med at hviske, så fruen ikke hører noget, eller de ender i en skuffe med andre ting i stedet.